New York! Ev alma komşu al

Herkese merhaba, uzun bir yolculuktan sonra Newark havaalanına ulaştım, polis kontrolü, bagaj derken trene atlayıp otele doğru yol aldım.

Yolculuğumun ilk kısmı yer altında geçtiği için ancak dışarı çıkınca anlayabildim nerede oldugumu. Geniş caddeleri, yüz senelik apartmanları, sokaklarda şarkı söyleyip, dansedenleri, fastfood dükkanları.. Evet New York’taydim.

Otele yerleştikten sonra burda staj yapan arkadasım Hayrettin’e gittim ve hiç hesaplamadığım bir durumun icine düştüm. Bir süredir ev arıyorlarmış, komisyoncular, evler , sürekli arama durumundalar.

İsin enteresan tarafı ben onlara vardığımda gündüz vakti baktıkları bir evin gece halini görmek için gidecek olmalariydi, iki gun önce bir evi gündüz çok begenip gecesinde gittiklerinde sokaktaki ortamdan dolayı kapısına bile yaklaşamamışlar. Ben de onlarla beraber Harlem’de blokları gezmeye başladım. Sokaktaki insanlara soruyorlar, polise danışıyorlar. Polise göre hiç bir yer güvenli değil, kesinlikle oturmayın burda diyor.

Söyle bir site varmış, http://www.spotcrime.com/ny mahallelere göre güvenlik durumuu gösteriyor. Kıraların minimum 2000-2500 $ civarında olduğunu düşünürsek, gece güvenliği gercekten önemli oluyor.