ah irene vah irene

Cuma gunü itibariyle gazetelerin, televizyonların olayı buyutmesiyle biz de kasırga telaşına girdik. En basta bunun Amerikan medyasının sisirmesi olduğunu, insanları tüketime yönlendirdiklerini konuşurken nasıl oldu da kendimizi içersinde bulduk anlamadım.

20110901-024435.jpg

Cumartesi gunü öğlen 12 itibari ile metrolar ve tüm toplu taşıma iptal edildi. Ben de o gun sabahtan kredi kartımı almak için Rehan’a ulaştım. Caddeler bomboştu, hiç bir mağaza, kafe açılmamıştı. Rehan’la buluştuk, o da yurduna yeni yerleştiği ve kasırgada ne olacağını bilmediği için markete gittik. Markette gercekten sular bitmişti, kalabalık yavaş yavaş başlıyordu, bix alışverişin sonuna geldiğimizde kasa kuyruğu iyice uzamıştı. Ben Hayrettinlere gidecektim ve mum almam gerekiyordu, çünkü her yerde uzun süre elektrik kesintisi olacağını soylemislerdi.

20110901-024632.jpg
Gercek bir Hollywood filmi yasamam tam burada başlıyor. Yağmur altında bir “Hardware Shop”a girdim, içeride insanlar lamba, mum ve geri kalan ne varsa arıyorlar. İçeride puslu bir hava var, radyo açık ve radyodan felaket haberleri yükseliyor, bir kadın sunucu kasırganın olduğu bolgelerle canli bağlantılar kuruyor. Doğum gunü mumlarından başka ne mum ne pil var. Son çare bir gaz yağı lambası buluyorum, onun icinde yağ bitmiş. Sonunda kaderime küsüp her yerde alevlenebilen kibrit ve 3 paket doğum gunü mumu alıyorum. İnsanların yüzünde anlamsız bir çaresizlik var.

Sonunda ne oluyor, eve varıyorum. Evde tüm tencereler, kuvet su doldurulmuş, camlar kapalı, konserveler hazır, kasırgayı bekliyoruz. Bir yandan sürekli internetten yeni haber var mı diye bakıyoruz. Bekliyoruz, hiç bir şey olmuyor, bekliyoruz. Dışarı çıkıp etrafa bakiniyoruz, insanlar sokakta, evet yağmur ve fırtına var ama normal gözüküyor hersey. Asıl yarın vuracak diyip, beklemeye devam ediyoruz.

Anlamsız boş saatler geçiyor, sabah 10 gibi uyandığımızda, kasırganın derecesi coktan düşmüş, new York’tan gecmis durumda olduğunu farkediyorum. Evet kasırganın çok kötü vurduğu yerler var, insan kayıpları da ama bizim olduğumuz bölgede yani Manhattan’da hiç bir şey yok, ne bir su kesintisi, ne de elektrik. Şimdi amerikalarının cogu evlerinde bir ömür boyu yetecek pil ve mum saklıyor eminim, ihtiyacınız olursa komşunuza rahatlıkla sorabilirsiniz.

20110901-024744.jpg

20110901-024805.jpg