Eski Gezgin’lerden İpuçları – Elif Yılmaz

Bu sene mimaride “Ortaklık” teması ile düzenlenen Seyahat Bursu’na başvuru süreci devam ederken, eski bursiyerlerin görüş ve önerilerini içeren kısa videoları paylaşmaya devam ediyoruz.
2014 yılında 3. kez düzenlenen Arkitera Seyahat Bursu seçilen teması “Ya Sonra?” ile günümüz teknolojileri gözönüne alınarak, kent ve insan ilişkisinin geldiği noktanın görünür kılınması ve iletişim araçlarının kentleri ne derece yaşanabilir kıldığının araştırılması hedeflenmiş ve gezgin adaylarından Elif Yılmaz Amsterdam’ın gelecek vizyonunu araştırmak üzere bursun kazananı olarak belirlenmişti.

Amsterdam’da Amsterdam Smart City platformunun yaratıcı teknolojileri kullanarak 2009’dan beri gerçekleştirdiği projelerini inceleyen Elif, platformun tüm projelerini deneyimlemenin yanı sıra, kanal kenarında 3d yazıcı ile bir ev inşa etmeye çalışan 3D Print Canal House projesinden kentin karbon emisyonunu düşürmeyi hedefleyen Climate Street projesine kadar kentteki birçok yenilikçi girişimi değerlendirme fırsatı buldu.

Elif Yılmaz’ın 2014 yılında yaptığı gezinin tüm ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Seyahat Bursu 2018 teması ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru koşullarına ise buradan ulaşabilirsiniz.