Zeytinin Kitap Kalbi

Herkese Merhaba : )

Çok keyifli ve farklı bir tecrübe yaşadığım bu günlerde, bana çok katkısı olan çocuk kitaplarını, ‘Zeytinin Kitap Kalbi’nin sahibi olan çocuk sahafı Sevinç Tuncel bana ödünç verdi. Çocuk kitaplarını okudukça ettiğimiz sohbetler, bana çocuk kitaplarını nasıl bir bilinçle okumam gerektiğine dair büyük ipuçları verdi.

Önce kendisiyle çocuk sahafının ne olduğu konusunda sohbet ettik. Son zamanlarda özellikle mevcut küresel krizin etkisiyle, kaliteli çocuk kitaplarının basılamıyor olması ve bunlara talebin artması sebebiyle yeni bir sektörün oluştuğunu, yetişkin edebiyatında olduğu gibi çocuk edebiyatında da artık ‘sahaf değeri’ olan kitap kavramının yavaş yavaş sektörde kendine yer edindiğini belirtti. Sevinç Hanım, sahafların yetişkin edebiyatına daha kolay ulaşırken, çocuk sahaflarının basımı olmayan çocuk kitaplarına ulaşmalarının o kadar kolay olmadığını söylüyor. Oysaki, çocuk kitaplarının sadece çocuklar için değil, yetişkinlere de hitap ettiğini, ebeveyn olmayan çocuk kitabı koleksiyonerlerinin de olduğunu ve her geçen gün bu sayının arttığını vurguluyor.

Şimdiye kadar sattığı çoğu çocuk kitabını okuduğunu ve kitapların, olumsuz olan durumları olumlu cümlelerle, çocuğu kaygıya düşürmeden seçilen bir anlatım diliyle yazılmış olduklarını gözlemlediğini söyledi.

Sayesinde, talebi yüksek çok kaliteli çocuk kitapları okudum ve bu süreç bitene kadar da birçok kitabı okuma şansım olacak. Böylece, benim için çocukların dünyasına her geçen gün yeni bir kapı açılacak. Bu da benim, yazmaya çalıştığım çocuk kitabı için hem çok keyif duymama hem de çok heyecanlanmama sebep oluyor.

Bir kitabın vermek istediği mesajı, başka bir kitabı okurken nasıl keşfettiğimi anlatacağım bir sonraki ‘Ne Olacak Bu işin Sonu?’ isimli yazımda görüşmek üzere : )

 

www.seyahatbursu.com

instagram.com/seyahatbursu

facebook.com/seyahatbursu

twitter.com/seyahatbursu